10 mei 2022

Sheba
Koningin voor een nieuwe tijd

Een feestelijke, verbindende voorstelling in de openlucht

10 mei 2022

Een feestelijke, verbindende voorstelling in de openlucht in Rotterdam en Amsterdam.

De koningin van Sheba is een groot en wijs leider. Sheba, ook bekend als Bilqis en Makeda, zoekt naar meer kennis en inzicht. Ze reist over de wereld. Zo ontmoet ze Solomon, de koning bekend om zijn rechtvaardigheid, die kan praten met de dieren en de djinns.

Sheba is een magisch liefdesverhaal van twee mensen uit totaal verschillende culturen. Een grote liefde die al eeuwenlang wordt beschreven in de mooiste poëzie en bezongen met de prachtigste muziek. Het verhaal is over de hele wereld bekend en geliefd.

Een wervelende en sprookjesachtige voorstelling in de openlucht – Sheba, Koningin van een nieuwe tijd is een feest voor de stad. Klassieke opera in een nieuw jasje, vervlochten met muziek uit Jemen, Ethiopië, Turkije, Nigeria, Suriname en Iran. Met medewerking van Koor op Zuid.

Met danseres Nyanga Weder als Sheba, Sinan Vural als Solomon, klarinettist Vincent Martig als de hoopoe-vogel, zangers Nienke Nasserian, Shwan Suleiman en Ivan Richardson, het geweldige ensemble van World Opera Lab, decor Neal Groot, kostuums van Hanan Himmi, regie van Miranda Lakerveld

28 mei 15:30 uur Afrikaanderplein Rotterdam – O-festival (try-out) – vrij toegankelijk
29 mei 15.30 uur Afrikaanderplein Rotterdam – O-festival (première) – vrij toegankelijk

9 juni 20.30 uur Erasmuspark, Amsterdam – vrij toegankelijk
10 juni 20.30 uur Erasmuspark, Amsterdam – vrij toegankelijk

Download programma

More Posts