11 dec 2021

Antigone’s of the pandemic
een ceremonie van hoop

Antigone’s of the pandemic is gebaseerd op een eeuwenoude

11 dec 2021

Antigone’s of the pandemic is gebaseerd op een eeuwenoude mythe; een verhaal dat begint met een plaag die de mensheid teistert. Antigone rouwt om de doden en vecht voor het recht op een menswaardig einde. Een gevecht waarbij zij ook zichzelf in gevaar brengt… Deze internationale opera-productie is een wereldwijd eerbetoon aan de hedendaagse Antigone’s en hun families, die in deze coronatijd hun doden op een eervolle wijze willen begraven en herdenken.

Virtual reality opera

De mythe van Antigone is in de VR opera getransformeerd naar een intieme rouw-ceremonie. In de VR-opera vertellen de hedendaagse Antigone’s hun verhaal, naast liederen van troost en hoop van over de hele wereld. Videokunstenaar Siavash Naghshbandi maakte eerder bij World Opera Lab de prachtige video-ontwerpen voor WOL-producties Turan Dokht en Ine Aya’. De VR-opera gaat op 11 maart om 18.00 uur online in premiere en is te zien tot en met 18 maart.

Miranda Lakerveld: regie, Siavash Naghshbandi, animation, music: Felipe Ignacio Noriega, Setareh Nafisi, Alfian Adytia & Chetna Sahni Sehgal: Jantine Kraaijeveld: kostuums, Douwe Bulten: licht, Alfian Emir Adytia: cello, Chetna Sahni Sehgal: sitar/zang, Sabra El Bhari Khatri: sopraan, Madeline Saputra: sopraan, Emmy Storms: viool, Soheil Shayesteh: kamancheh, Sukjit Singh: tabla. Met speciale medewerking van actrice Behafarid Qaffarian, en twee hedendaagse Antigone’s: Liezha Yuvita (Indonesïe) en Nour al Hindi (Lebanon).

TICKETVERKOOP
Antigone’s of the pandemic: wereldwijde VR – premiere – 11 maart 2022 – 18:00 CET

More Posts